De fem elementer

Feng Shui er en gammel, kinesisk lære om hvordan ulike energier og elementer påvirker landskap, boliger og menneskene som bor der. Ordrett betyr det vind og vann, som poetisk viser til krefter som bringer energi og som holder på energi. En bris eller en orkan, en bekk eller en tsunami; yin eller yang.

Feng shui er basert på fem grunnelementer – ild, jord, metall, vann og tre – og hvordan disse samhandler. Det er en nærende syklus og en kontrollerende syklus i denne samhandlingen. hvis undersøkelser viser ubalanse i de ulike elementene, kan et nærende eller kontrollerende element settes inn for å gjenopprette balanse, for eksempel ved bruk av farge eller form. Balanserte energier gir grunnlaget for å oppnå bedre helse og større trivsel.

Men feng shui er ikke interiørdesign, det kan anvendes uansett hvilken stil man foretrekker. Det velges fra et mangfold av tiltak som tilpasses husets og beboernes behov, og det kan være alt fra å vri en dør eller fjerne et tre, til å male vegger i en gunstig farge.